19 листопада в Донецькій облдержадміністрації пройшло засідання робочої групи з підготовки пропозицій щодо удосконалення адміністративно-територіального устрою області. Про це повідомляється на сайті Донецької ОДА.

У заході взяли участь перший заступник голови Донецької ОДА Ігор Мороз, директор департаменту інформаційної та внутрішньої політики ОДА Наталія Чукова, представники міст, районів та об’єднаних територіальних громад області.

Ігор Мороз зазначив, що протягом найближчого часу будуть сформовані усі спроможні громади.

«Вже наступного року, до початку місцевих виборів, вся територія України має бути покрита спроможними громадами. Звісно, неможливо зробити всі громади однаково спроможними за такий короткий час. У першу чергу будуть об’єднані перспективно спроможні громади, процес об’єднання інших та зміни територій існуючих ОТГ буде продовжено», – заявив Ігор Мороз.

Наталія Чукова повідомила, що в межах Донецької області планується створення восьми укрупнених районів: Краматорського, Бахмутського, Покровського, Волноваського, Маріупольського, а також трьох районів на тимчасово окупованих територіях – Горлівського, Донецького та Кальміуського.

«Райони об’єднані за принципом транспортної доступності та економічних зв’язків, а центрами обрані міста з найбільшою кількістю населення та спроможністю надавати якісні адміністративні послуги для великої кількості населення», – зазначила Наталія Чукова.

За результатами обговорень члени робочої групи прийняли рішення щодо формування нових районів у межах, запропонованих Донецькою ОДА.