Сьогодні НЕК «Укренерго» обмежила обсяг споживання всіх категорій споживачів по всій Україні. Зокрема, як повідомляють у ДТЕК Донецькі електромережі, 26 жовтня з 7:40 розпочались стабілізаційні відключення світла на території Донецької області.

Обмеження вводяться в громадах Бахмутського, Покровського, Волновахського та Краматорського районів (графік потенційних відключень для Донецької області можна подивитися в нашому Telegram-каналі).

Енергетики роблять усе можливе, щоб відключення кожного клієнта тривало не більше, ніж 4 години. Однак воно може повторитись протягом доби дня через 4 години, якщо Укренерго не відмінить застосування стабілізаційних відключень.

«Наприклад, якщо ваш будинок відключався з 8 до 12 ранку, то якщо стабілізаційне відключення триватиме протягом дня, повторне відключення буде з 20.00 до 00.00. Також можлива невелика похибка у часі в межах додаткових 30-40 хвилин для перепідключення електропостачання між групами», – зазначають у ДТЕК Донецькі електромережі.

Причиною відсутності світла також можуть бути аварії на розподільчих мережах з різних причин (перенавантаження, пошкодження сторонніми особами, тощо). Якщо у вас після відключення за графіком не з’явилось світло в межах 4-4,5 годин – енергетики просять про це повідомляти (через Viber та Telegram бот, сторінку ДТЕК Донецькі електромережі в Facebook), аби вони могли оперативно усунути аварію.

Для того, аби підтримати енергосистему, усіх закликають економити електроенергію – вмикати енергоємні прилади по черзі, максимально знизити споживання електроенергії в пікові години навантаження: зранку з 6.00 до 11.00 та ввечері з 17.00 до 23.00. Бізнес-клієнтів просять обмежити використання зовнішнього освітлення фасадів.