Найближчим часом на Донеччині розпочне роботу проєкт «Укрпошта-Ліки», який дозволить мешканцям прифронтових та деокупованих громад купувати практично всі лікарські засоби, як безрецептурні, так і рецептурні. Про це повідомили у Донецькій обласній державній адміністрації.

В результаті запровадження мобільних аптек АТ «Укрпошта» вдасться розв’язати проблему доступності ліків у прифронтових громадах. Вони зможуть функціонувати у сільській місцевості, де відсутні стаціонарні аптечні пункти. Також такі аптеки працюватимуть, зокрема, на прифронтових територіях, де наразі суттєво зруйнована медична й аптечна інфраструктура. 

На сьогоднішній день триває процедура отримання АТ «Укрпошта» ліцензії на реалізацію медичних препаратів. Після отримання ліцензії та запуску ліцензованих складів, мешканці області зможуть замовити доставку ліків до будь-якого населеного пункту.

У мобільних та стаціонарних пунктах АТ «Укрпошта» діятимуть аналогічні правила відпуску лікарських засобів, як і в звичайних аптеках.