На Донеччині під головуванням в.о. голови облдержадміністрації Ігоря Мороза відбулася нарада щодо початку та сталого проходження опалювального сезону. Про це повідомляють у Донецькій ОДА.

У нараді взяли участь керівники районних, міських, сільських та селищних військових адміністрацій Донецької області.

За оперативною інформацією на сьогодні середній рівень готовності об’єктів області становить 89% об’єктів, у тому числі: 

комплексно підготовлено 88% житлових будинків;

готовність об'єктів соціальної сфери – 97%;

готовність котелень – 86%;

готовність об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства – 95%.

У більшості територіальних громад області середній рівень виконання запланованих робіт – 90% та вище.

«Через активні бойові дії в осінньо-зимовий період 2023-2024 років неможливо забезпечити проходження опалювального періоду в 9 територіальних громадах: Бахмутській, Званівській, Сіверській, Соледарській, Торецькій, Часовоярській, Вугледарській, Авдіївській та Мар’їнській. У Святогірську та Лимані заплановано опалювати лише заклади охорони здоров'я та об'єкти соціальної сфери, які у тому числі будуть використовуватись як пункти обігріву. Відновлення централізованого теплопостачання у цих громадах неможливе через велику кількість пошкоджених житлових будинків та комунікацій», – повідомив Ігор Мороз.

За підсумками наради визначено шляхи вирішення проблемних питань, начальникам відповідних військових адміністрацій надано завдання тримати під особистим контролем своєчасне їх виконання.