З настанням холодів спостерігається зростання кількості випадків захворювання на COVID-19. У інфекційному відділенні Добропільської лікарні наразі перебуває 13 пацієнтів, 4 з яких – діти. Про це розповів головний лікар КНП «Добропільська ЛІЛ» Вадим Бабков.

За його словами, збільшення кількості маленьких пацієнтів є особливістю цьогорічного ковіду.

«Якщо попереднього разу хворих дітей майже не було, то зараз їх майже 50%. Перебіг неважкий, ми сподіваємось, що і далі так буде», – розповідає Вадим Бабков.

За словами завідуючої інфекційним відділенням Ганни Гавриш, зараз лише один з пацієнтів має ускладнення – пневмонію. Здебільшого перебіг коронавірусу – середньої важкості або легкий, і пацієнти не потребують кисневої терапії. Загалом симптоми хвороби залишились незмінними.

Зараз добропільське інфекційне відділення заповнене на третину, проте лікарі зазначають, що це тільки початок сезону. У відділенні 30 ліжок, але за потреби може бути і більше.

«Ми підготували цілий поверх в колишньому пологовому будинку. Там можемо розмістити до 50 хворих. Ми навчені попередніми спалахами та вже готуємо приміщення, обладнання, створюємо запаси медикаментів. Апаратів ШВЛ та кисневих концентраторів достатньо», – підкреслює головний лікар Добропільської ЛІЛ.

Лікарі також нагадують про профілактику коронавірусу.

«COVID-19 повертається, але він вже стає сезонною гострою респіраторною вірусною інфекцією. Наголошуємо, що не треба забувати про вакцинацію», – зауважує Ганна Гавриш.

Медики не беруться робити прогнози щодо піку захворюваності на COVID-19, оскільки вірус, як і раніше, залишається непередбачуваним. Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що Мирноградська інфекційна лікарня заповнилася хворими на COVID-19.