Троє хлопчиків 3, 4 та 5 років були знайдені близько другої години ночі на верхівці терикону шахти "Добропільська".

Вчора о 21.00 до Добропільського відділення поліції звернувся чоловік, який розповів, що зникли двоє його синів і племінник. Як виявилося, він зі співмешканкою та дітьми приїхав до рідних у Добропілля з Покровська. Дорослі пішли збирати вугілля до териконів, а малечу залишили на дідуся. Коли батьки близько 18 вечора повернулися, дітей ніде не було. Перші три години зниклих малюків рідні шукали своїми силами, але марно.

До пошуково-рятувальних робіт залучили близько 200 людей: працівників ДСНС, поліції Покровська та Добропілля, патрульної поліції особливого призначення з Миколаєва, а також місцевих мешканців, які дізнались про випадок з соцмереж, мисливців, ветеранів АТО та Афганістану. На місце прибув начальник поліції Донецької області Микола Семенишин і керівництво главку.

Поліцейські та добровольці розділилися на пошукові групи, які обстежували місцевість із тепловізорами і собаками. Територія пошуків простягалася на десятки кілометрів і включала ставок, греблю, терикон, дачне селище.

Вийти на слід дітей допомогли кінолог зі службовим собакою, який привів до терикону. А знайшли малюків майже о пів на другу ночі двоє молодих хлопців, місцевих жителів.

«Ми підіймалися на терикон і почули, як хтось кличе: «Мамо, мамо». Побігли, а вони у кущах стояли на самій вершині. Не плакали, але були дуже налякані, втомлені і їх сильно трусило від холоду», - розповідають добровольці Антон і Олександр.

Змерзлих і голодних дітей загорнули у куртки і нагодували. Малечу доставили до лікарні на обстеження.

Наразі хлопчики почуваються добре та їх здоров'ю нічого не загрожує. У поліції розглядається питання щодо притягнення батьків до адміністративної відповідальності.

«Поліція Донеччини висловлює вдячність всім небайдужим громадянам, які допомагали у пошуках трьох маленьких дітей. Завдяки нашій взаємодії і рішучим, злагодженим діям  хлопчиків повернено додому», - відзначив Микола Семенишин.

Джерела: dobronews.citymvs.gov.uapokrovsk-police.dn.ua