У Добропіллі профільна депутатська комісія розглянула петицію щодо громадських вбиралень. Про хід засідання повідомляє сайт Добропільської міської ради.

Звернення щодо громадських туалетів у місті з’явилось на сервісі електронних петицій Добропілля у січні поточного року. Автор петиції Андрій КЛІМОВ позначив проблему та запропонував придбати комплект біотуалетів для використання під час масових святкувань, а також для встановлення в парках, скверах, на дитячих та спортивних майданчиках.

У визначений термін петиція набрала необхідну кількість голосів, тож була винесена на розгляд профільної депутатської комісії. На засідання, яке відбулось 12 лютого в актовому залі міської ради, запросили автора звернення та громадських активістів.

Під час обговорення присутні розглянули обставини, які впливають на ситуацію, а також запропонували варіанти заходів для її поліпшення.

Встановлення туалетів – це не разова акція, адже їх необхідно не лише придбати, а й постійно доглядати, що потребує значних витрат бюджетних коштів. Громадські вбиральні можуть бути непоганим бізнесом в приватних руках, але бажаючих поки не знайшлось.

Добропільський міський голова Андрій АКСЬОНОВ нагадав, що кожен має право без перешкод користуватись вбиральнями у бюджетних установах, звісно ж з поправкою на графік роботи цих установ. Інше питання, що не всі містяни обізнані щодо такої можливості, отже необхідно посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу та встановити вуличні покажчики.

Вирішили також звернутися до власників кафе, магазинів, торгівельних центрів тощо та запропонувати їм надавати доступ до вбиралень не тільки клієнтам, а всім, кому це необхідно, особливо батькам з дітьми та людям похилого віку.