20 лютого о 14:56 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що на річці Дніпро чоловік під час риболовлі провалився під кригу. Подія трапилась в місті Дніпро, Соборний район, вулиця Набережна Перемоги (річка Дніпро).

За повідомленням було направлено відділення водолазно-рятувальної групи аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення та черговий караул 1-ої державної пожежно-рятувальної частини 8-го державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області.

Три співробітники Національної поліції, які перші прибули до місця події, намагалися врятувати рибалку, однак самі провалилися під кригу (1 поліцейський - на відстані близько 70 метрів від берега, 2 поліцейських - на відстані близько 40 метрів від берега).

Також провалився під кригу на відстані близько 40 метрів місцевий мешканець, який намагався допомогти співробітникам Національної поліції.

Спільними зусиллями особового складу ДСНС врятовано 5 осіб, з них: 3 співробітника поліції, 1 місцевий мешканець, який намагався допомогти поліції та 1 рибалка (помер в автомобілі екстреної медичної допомоги, особисті дані встановлюються).

До місця події було направлено 13 чоловік особового складу та 5 одиниці техніки Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області.

dsns.gov.ua