У Авдіївці дворічний хлопчик заліз на підвіконня й випав з четвертого поверху. Санавіацією дитину направили до лікарні у місті Лиман, повідомляється на сайті Покровського відділу поліції.

Про нещасний випадок до чергової частини Авдіївського відділення поліції повідомили лікарі швидкої медичної допомоги, які займалися госпіталізацією хлопчика.

За попередніми даними, батьки перебували у ванній кімнаті, а дитина в цей момент залізла на підвіконня й випала через вікно, відчинене для провітрювання приміщення.

Наразі триває досудове розслідування, за результатами якого буде надано остаточну правову оцінку події. Попередньо її кваліфіковано за ст. 166 Кримінального кодексу України (Злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування).


Правоохоронці нагадують, що в Донецькій області в цьому році це вже третій випадок падіння дитини з вікна. Наприкінці березня у Слов’янську загинув дворічний хлопчик, випавши з вікна п’ятого поверху, а днями у Краматорську п’ятирічний малюк сперся на москітну сітку вікна та випав з другого поверху. Постраждалу дитину було госпіталізовано.

Поліція Донеччини закликає батьків неухильно дотримуватися правил безпеки в побуті та пильнувати за дітьми. Пам’ятайте: від падіння дитину вбережуть заґратовані або щільно закриті вікна, а також відсутність меблів біля підвіконня, на які малеча може залізти аби дістатися вікна.