Щоб поринути з головою в шахтарський світ, не обов’язково спускатись у надра землі. Достатньо лише навідатись у сучасний музей шахтоуправління «Покровське».

Вже кілька років поспіль тут мандрують у часі, запускаючи екскурсійний «шатл» від витоків вугледобувної промисловості, коли чорне золото рубали кирками та обушками – до сучасних технологій, які вже сьогодні використовуються у Метінвест Покровськвугілля.

Хто був тут на екскурсії, знає – таких музеїв годі й шукати. З міні-моделями підземної техніки, старовинними реліквіями, яких можна і треба торкатися, та інтерактивними стендами, де на власні очі бачиш процес видобутку вугілля в різні роки. До міжнародного Дня Музеїв ще раз висловлюємо подяку тим людям, які роками збирали матеріали та експонати, щоб ця експозиція стала реальністю.

Фото, що ви бачите, на жаль, архівні. Сьогодні музей залишився без відвідувачів через війну. У цілях безпеки виставка тимчасово не працює. Та дуже скоро тут очікуватимуть справжнісінький натовп. Бо й експозицію обіцяють оновити. Розповіддю про тих, хто тримав тил, наближаючи перемогу.

 Джерело: Метінвест Покровськвугілля