Художниця з Покровська Маргарита Лисенко навіть в евакуації не залишає улюбленої справи та створює картини, аби підтримати захисників України. Про це розповіла журналістам сама Маргарита.

Маргариту і Дмитра Лисенків добре знають у Покровську. Діма в мирний час був у складі Молодіжної ради. Маргарита – талановита художниця. П’ять муралів у Покровську – їхніх рук справа. Першим був образ Тараса Шевченка, далі з’явилися два мурали в парку «Ювілейний» та один – у мікрорайоні «Південний», а також мурал «Арт-крила» в мікрорайоні «Шахтарський».

Подальшим планам щодо створення в Покровську муралів завадила війна. З перших днів повномасштабного російського вторгнення Дмитро пішов на фронт, Маргарита, піклуючись про життя і здоров’я їхньої дитини, була вимушена евакуюватись. Але навіть в евакуації художниця не полишила улюбленої справи: вона малює на полотні, стінах, одязі і навіть на зброї.

«Творчість – це частина мене. Я планую надалі займатися творчістю, писати, розмальовувати. Також вже вдома хотілось повернутися до прикрашання міста муралами на різні надихаючі теми та обов’язково організувати виставку в Покровську», – каже Маргарита.

Художниця вважає, що під час війни ніхто не може залишатися осторонь, і також робить свій внесок у Перемогу. Аби допомогти своєму чоловіку зібрати кошти на дрони, Маргарита працює над створенням нових картин, які можна буде придбати за донат на підтримку наших захисників.

Докладніше – в сюжеті ТК «Орбіта».