Лише вчора до поліції Покровська звернулось троє громадян, які довірились незнайомцям та в результаті втратили свої заощадження. Загальна сума збитку потерпілих становить понад 53 тисяч гривень. Подробиці повідомляє сайт Покровського відділу поліції.

Першим до чергової частини Покровського відділу поліції звернувся 40-річний місцевий мешканець із заявою про те, що чоловік, який назвався продавцем автомобіля, отримав від нього гроші за транспортний засіб у розмірі 48 тисяч 600 гривень, однак після цього перестав виходити на зв'язок.

Другою жертвою шахраїв став 45-річний покровчанин. Чоловіку подзвонили невідомі, назвались правоохоронцями й повідомили, що його донька знаходиться у них у відділенні за нанесення тілесних ушкоджень чужій дитині. За «вирішення питання» псевдослідчі попросили перерахувати їм 4 тисячі гривень. І батько відразу поспішив на «порятунок» доньки. Згодом потерпілий подзвонив донці, щоб дізнатись відпустили її чи ні, однак дівчина відповіла, що ні в яку пригоду, пов’язану поліцією, вона не потрапляла.

Третьою жертвою шахраїв стала пенсіонерка з Покровська. В поліції жінка розповіла, що кілька днів тому їй подзвонив чоловік, назвався знайомим і попросив позичити йому гроші на ліки. «Приятель» пообіцяв повернути кошти наступного дня і, повіривши йому, потерпіла перевела названу суму – 1 тисячу 200 гривень. Через три дні жінка зустріла на вулиці свого знайомого й запитала, коли той поверне позичені гроші, однак чоловік запевнив, що не дзвонив і про позику не просив. Приятель порадив пенсіонерці звернутись у поліцію, що вона і зробила.

За даними фактами слідчі поліції відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до 3 років обмеження волі.

Поліція вкотре просить громадян не довіряти незнайомцям та застерігає від вчинення необдуманих дій при спілкуванні зі сторонніми людьми. Якщо під час розмови ваші співрозмовники зачіпають тему грошей, які вам необхідно комусь передати чи переслати, знайте - ви спілкуєтеся з шахраєм.

Правоохоронці радять відразу припинити розмову, зателефонувати на цілодобову спецлінію «102» та викликати поліцію. Пам’ятайте, лише ваша уважність та обачність вбереже вас від фінансових втрат!