Покровський історичний музей постійно шукає шляхи розвитку та збереження культурної спадщини громади та бере участь у грантових проєктах.

Починаючи з 2017 року, музей – постійний учасник грантових програм Українського культурного фонду. Цього року вже подано заявку на участь у програмі «Культурна спадщина» з проєктом «Створення концепції культурного центру імені Миколи Леонтовича».

У разі схвалення цієї грантової заявки буде розроблено концепцію щодо відновлення та відображення наповнення культурного центру, розташованого на базі будинку колишнього залізничного училища Міністерства народної освіти, в якому з 1904 по 1908 рік викладав Микола Леонтович.

За словами директорки Покровського історичного музею Ангеліни Рожкової, до втілення задуму залучатимуться архітектори, краєзнавці, дизайнери, музейники, культурологи, діячі культури та громадські активісти.

«Будинок знаходиться в автентичному стані. Втім зараз йдеться лише про можливість створення концепції його наповнення, а от шляхи впровадження шукатимемо вже потім. Також плануємо створити 3D-модель будівлі та відео з субтитруванням декількома мовами. У нас вже існують домовленості з ключовими діячами в культурній сфері України з популяризації та дослідження життя й творчості Миколи Леонтовича. Отже у випадку підтримки проєкту, ми отримаємо дійсно гідний культурний продукт», - зазначила Ангеліна Рожкова.

Докладніше – у сюжеті телекомпанії «Орбіта».