Міністерство енергетики та захисту довкілля планує до кінця року заборонити використання тварин у комунальних цирках, видати Червону та Зелену книги України та підготувати стратегію з адаптацією до змін клімату. Про це йдеться у презентації на сайті відомства, передає УНН.

Зокрема повідомляється, що у 2020 році Мінекоенерго планує заборонити використання тварин у комунальних цирках до кінця року, а також передати тварин з цирків до реабілітаційних центрів.

Планується видання Червоної, а також Зеленої книг України - документа, що на відміну від Червоної книги, звертає увагу на охорону не окремих видів, а цілісних угрупувань.

Окрім того, у планах на 2020 рік ухвалення законопроекту "Про ринок деревини", який закріпить прозорі та рівні правила торгівлі деревиною через її продаж на електронних торгах.

У презентації також зазначені плани щодо розвитку Чорнобилю: створення Science HUB, запуск нового бренду, а також створення стратегії розвитку території на 10 років і підготовка і реалізація інвестиційних проектів. Також у Мінекоенерго планують розробити три маршрути для повного занурення в атмосферу Чорнобиля.

"Адаптація до змін клімату. План на 2020 рік: підготовка рамкової стратегії з адаптації до зміни клімату, оцінка основних ризиків у секторах – сільського господарства, лісового господарства, здоров’я населення від глобальної зміни клімату до 2030, 2050, 2100 років. Це дозволить визначити найвразливіші місцевості до різних аспектів зміни клімату, проаналізувати економічний вплив на зазначені сектори та вплив на домогосподарства з різним рівнем доходів", - вказано у презентації.

Також зазначається, що до 2021 року плануються заборонити пластикові пакети, а до 2050 року – покращити енергоефективність, поступово закрити вугільні ТЕС, розвинути електротранспорт та здобути енергонезалежність.