Під процесуальним керівництвом Донецької обласної прокуратури слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада, вчинена за попередньою змовою групою осіб) сімейній парі з м. Покровська Донецької області.

Установлено, що в середині листопада 2021 року 33-річна мешканка м. Покровська та її 38-річний чоловік за гроші погодились передавати інформацію щодо певних об’єктів інфраструктури міста представнику окупаційної адміністрації рф.

У подальшому протягом грудня 2021 року – лютого 2022 року, використовуючи месенджери «Viber» та «Telegram», подружжя передавало вказаному представнику держави-агресора фото об’єктів соціальної сфери міста, автомобільних та залізничних мостів та розв’язок, інформацію щодо злітно-посадкової смуги аеропорту, місць дислокації військовослужбовців ЗСУ, усвідомлюючи, що вказана інформація буде використана на шкоду територіальної цілісності та обороноздатності нашої держави.

Вказаних осіб затримано в порядку ст. 208 КПК України та кожному прокурором в порядку ст. 615 КПК України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 30 діб.