Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов та голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко оглянули Центр безпеки у Новогродівській міській територіальній громаді Покровського району сьогодні, 1 вересня. Про це повідомляє пресслужба ДонОДА.

«Я сподіваюсь, що ви, як область, залишитеся лідерами в цьому відношенні, бо безпека є найголовнішим пріоритетом саме в цих регіонах», - зазначив Олексій Чернишов.

Відповідно до Перспективного плану формування територій громад Донецької області на території Донеччини в рамках реформування місцевого самоврядування створено 46 територіальних громад, в яких заплановано створити 28 Центрів безпеки громадян. Це вже 14-й Центр, який працює у громадах Донеччини.

Будівля Центру безпеки громадян Новогродівської міської територіальної громади Покровського району має три бокси: для двох пожежних автомобілів та одного поліцейського автомобілю. Тут будуть виконувати функції за призначенням поліція (2 поліцейських громади, 1 автомобіль), робітники ДПРЧ-75 ДПРЗ-13 Головного управління ДСНС України у Донецькій області (36 осіб особового складу, 2 автомобільні цистерни).

Загалом з 2019 по 2021 рік витрачено на будівництво 14 млн 203 тис грн, з них 13 млн 199 тис грн - з обласного бюджету.