Люди мають бути готовими до будь-якої надзвичайною ситуації, тож питання евакуації залишається актуальним для всіх мешканців Донеччини, зокрема Покровська. Про це повідомив начальник Покровської МВА Сергій Добряк на робочій нараді із своїми заступниками, присвяченій забезпеченню життєдіяльності громади в умовах екстрених ситуацій.

На сьогодні внаслідок негоди без світла залишаються мешканці 26 сіл Покровської громади, частково – міст Покровська та Родинського.

«Наші енергетики докладають надзусиль, аби відновити роботу електромереж та повернути електропостачання в будинки наших мешканців. Триває війна, і про це не слід забувати. Не повинно бути завищених очікувань», – повідомив Сергій Добряк.

Він зазначив, що люди мають бути готовими до викликів, пов’язаних з будь-якою надзвичайною ситуацією: чи то обстрілами, чи то негодою.

«Ми готувались до блекаутів. Забезпечили сталу роботу усіх об’єктів критичної інфраструктури: облаштували укриття, запаслись генераторами, запустили альтернативні джерела водопостачання, створили матеріальний резерв. І все не для того, щоб створити сприятливі умови для проживання, а щоб у разі загострення ситуації дати змогу людям зібратись та евакуюватись до більш безпечних регіонів», – наголосив Сергій Добряк.

Він навів у приклад Курахівську громаду, яка ще донедавна була прифронтовою, а зараз знаходиться під постійними обстрілами. Тож питання евакуації залишається актуальним для усіх мешканців Донеччини, зокрема для Покровська – резюмував Сергій Добряк.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, як подати заявку на евакуацію з Донецької області.