Триває відновлення інфраструктури на звільненій частині Донеччини

Зв’язок

У місті Лиман і на території Святогірської територіальної громади відновлено покриття мобільного оператора Vodafone. Крім того, у Святогірську стала доступною послуга бездротового мобільного інтернету 4G. Спеціалісти відновлюють мережу провідного інтернету в селі Хрестище.

Енергетика

Повністю відновлене електропостачання у селах Хрестище, Микільське,  Глибока Макатиха, Маяки, Сидорове та Пришиб. Завершуються такі роботи у місті Святогірськ і селі Тетянівка. Зусиллями фахівців електромережі цих населених пунктів вже відремонтовані на 90%.

Соціальна сфера

У Святогірську по вул. Івана Мазепи, 44 й у Лимані по вул. І. Лейка, 3 встановлені та вже працюють банкомати. Також у місті Лиман поновлено роботу відділення Ощадбанку.

Поступово відновлюється робота магазинів

Загалом у Лиманській громаді наразі працюють 30 закладів роздрібної торгівлі, з них 22 торгові точки у місті Лиман і ще 8 – у сільській місцевості. По селах і районах міста, де немає магазинів, здійснюється виїзна торгівля.

Гуманітарна сфера

У межах підготовки до зимового періоду у Святогірській громаді розгорнуто 5 «Пунктів незламності». Функціонують вони у Святогірську по вул. Молодіжній, 66, вул. Івана Мазепи, 9 і вул. Кільцевій, 54. А також – у селах Хрестище по вул. Ясна, 52 та Маяки по вул. Гагаріна, 1.

Транспортне сполучення

Запущені автобусні маршрути Краматорськ – Слов’янськ – Лиман. Поновлено рух транспорту за маршрутом Лиман (АС) – «Зелений Клин». Незабаром планується відновити ще 4 місцевих транспортних сполучення.

Розмінування

З початку деокупаційних заходів силами піротехніків ДСНС і Нацполіції обстежено територію загальною площею понад 1 тисяча гектарів і вилучено 16 682 вибухонебезпечних предмети.

Мінреінтеграції