У бюджеті Гродівської громади на цей рік закладено 3 мільйони гривень для підтримки КП «Компанія «Вода Донбасу». Ці гроші повинні допомогти підприємству виплачувати заробітну плату своїм працівникам. Але чи віддасть громада кошти «Воді Донбасу» - це питання.

Гродівська громада не має боргів перед цим комунальним підприємством. І при цьому віддати зі свого кошторису 3 000 000 гривень тут були готові. Але зараз стало відомо, що підприємство підвищує вартість своїх послуг. І воду громада буде отримувати по ціні у п’ятеро дорожче, ніж зараз.

Начальник Гродівської військової адміністрації Володимир Руденко в інтерв’ю знімальній групі ТК «Орбіта» розповів:

Ми не зовсім розуміємо ту політку, що зараз проводиться. Наші партнери пропонують заключати договори на отримання води по збільшеній ціні. Це 25 чи 26 гривень за куб. Але ми не місто і протяжність мережі наших водогонів по громаді дуже велика. Від того в нас і собівартість води дуже висока. Щоб наше підприємство могло працювати, виплачувати зарплатню своїм працівникам і його економіка трималась, вода для нашого населення повинна бути за ціною майже 70 гривень за 1 кубічний метр. Тоді навіщо нам віддавати компанії «Вода Донбасу» заплановані дотаційні 3 000 000 гривень? Ми краще допоможемо своєму населенню сплачувати за воду по підвищеному тарифу. Тут треба приймати якесь рішення. Є питання, на які поки ми не знаходимо відповіді. На сьогоднішній день в області формується нова команда, сподіваюсь, що після цього всі проблемні питання будуть вирішені.