Споживачам природного газу незабаром треба буде сплачувати не лише за його використання, але й за технічне обслуговування внутрішньо-будинкових газових мереж. Про законодавчі акти, що набули чинності цього року, головам ОСББ та управителям багатоквартирних будинків Покровська розповіли представники Донецькоблгазу.

Згідно з постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, і наказу Міністерства паливної енергетики в усіх регіонах України, зокрема, Донецькій області розпочинається робота щодо технічного обслуговування внутрішньо будинкових газових мереж. Йдеться про технічне обслуговування газопроводів, стояків, кранів, футлярів та перевірка їх на наявність пошкоджень, що спричиняють витоку газу, а також випробування газопроводу тиском.

«Питання надзвичайно актуальне для Покровська, як і для держави загалом, адже чимало старих кранів, труб і вентелів знаходяться у неналежному стані, трапляються й небезпечні випадки витоку газу. Тож краще заздалегідь вжити всіх заходів для усунення загроз. А спілкування голів ОСББ із підприємствами-надавачами комунальних послуг – хороша і необхідна практика, яку ми будемо продовжувати, щоб усі нові законодавчі норми і правила експлуатації дотримувалися в повному обсязі, в першу чергу, заради безпеки мешканців», - зазначив начальник Покровського управління з газопостачання та газифікації Володимир Шаповал.

Поки що вартість роботи з обслуговування внутрішньо-будинкових мереж перебуває на стадії формування. Далі відповідну інформацію буде опубліковано на офіційному сайті АТ «Донецькоблаз».

Докладніше про питання, які озвучили на зустрічі, дивіться в сюжеті ТК «Орбіта».