Мотоциклетний спорт – один з найрозвиненіших у Покровській громаді. Навіть під час повномасштабної війни тут продовжуються заняття з дітьми. Про це розповів тренер з мотоспорту центру «Спорт для всіх» Управління сім’ї, молоді та спорту Валерій Доценко.

За його словами, після повномасштабного російського вторгнення більшість спортсменів евакуювалась з Покровська, і настало затишшя у спорті. Але ситуація змінилася, коли їх покликали до Волинської області на Чемпіонат України з мотокросу восени 2022 року.

«Ось так знову все спалахнуло: одні змагання, потім був суперкрос у Бучі. Восени та взимку ми продовжували підготовку тут, і цього року сезон уже насичений», – розповідає Валерій Доценко.

Зокрема, в липні покровські спортсмени разом з Молодіжною збірною України побували на Чемпіонаті світу в Румунії.

Дистанційно Валерій консультує спортсменів, які ще в евакуації. Тренує і юних мотоциклістів з інших міст Донецької області. Тренування за згодою батьків проводяться на свіжому повітрі. Базою для занять є відомий «Балаган», у прибиранні та облаштуванні якого беруть участь тренер та юні спортсмени.

«На трасі «Балаган» зараз проходять тренування, і там займаються хлопці, які переселилися з Бахмуту. На змаганнях вони представляють нашу команду», – розповідає Валерій Доценко.

Загалом Покровська громада визнана найспортивнішою в області за підсумками минулого року. Докладніше про це – в сюжеті ТК «Орбіта».