Останній тиждень перед святом Світлого Христового Воскресіння для православних вірян найважливіший. Він називається Страсною седмицею, і кожен його день присвячений останнім дням життя Христа, Його земним стражданням, розп’яттю та похованню. У храмах в цей час проходять особливі богослужіння.

«У середу будуть звершені Часи і Божественна літургія Передосвячених Дарів. У середу ввечері буде звершуватися також Великопосне богослужіння о 16 годині під Великий четвер, і в сам день Четверга на 7 годину ранку будуть відслужені Часи, Божественна літургія Василя Великого», – розповів благочинний Покровського округу протоієрей Олександр Кондратюк.

У Великий четвер відбулася тайна вечеря Спасителя з Його учнями – саме тоді і було встановлене таїнство Святої Євхаристії.

«Господь переломив хліб і благословив його – він став Тілом Господнім. А вино перетворив на Кров Господню. Тому завжди люди намагаються в цей день причаститися Святих Христових Таїнств, бути на Божественній літургії. Вечором буде звершуватись о 16 годині вечірнє богослужіння з читанням 12 страсних Євангелій», – розповів Олександр Кондратюк.

В Страсну п’ятницю о 10 годині ранку в православних храмах відбудуться Царські Часи, потім винесуть плащаницю Спасителя. О 16-й розпочнеться вечірнє богослужіння з чином її погребіння. В суботу о 7 годині ранку будуть відслужені Часи, а також пройде Божественна літургія святителя Василя Великого.

«У день Святої Пасхи служби почнуться в кого з 5 години, в кого о 5:30, в кого з 6 години ранку. Будуть звершуватися пасхальні богослужіння за чином Святої Церкви, за уставом. Буде хресна хода, пасхальна заутреня, Часи Пасхи і Божественна літургія, вже після якої будуть прочитані молитви і будуть звершуватися освячення тих приношень, які благословляються в день Святої Пасхи», – каже Олександр Кондратюк.

У неділю, 5 травня, вечірнє богослужіння розпочнеться о 15 годині.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».