У місті Селидовому тренується титулований спортсмен-параолімпієць – плавець Ярослав Семененко. Про це повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

Чоловік родом з Красногорівки Покровського району. У 9 років Ярослав зазнав серйозної електротравми, внаслідок чого втратив обидві руки. Проте зараз він є одним з найтитулованіших параолімпійських спортсменів Донеччини, призером Чемпіонатів світу та рекордсменом останнього Чемпіонату Європи.

«Нещодавно проходив Чемпіонат Світу в Манчестері. Я посів друге місце в естафеті й встановив два європейських рекорди», – розповідає плавець. 

Зараз Ярослав готується до Параолімпійських ігор, що пройдуть у Парижі в 2024 році. Спортсмен каже, що результат залежить від впертості та бажання. Його бажання, над реалізацією якого він працює – потрапити в трійку найсильніших плавців-паралімпійців світу.

«Мені здається, що найщасливіша людина в світі – це я. Можна сказати, що через травму нещасливий, але в іншому в мене все гаразд. Звісно, не враховуючи війну, тут без суму нічого сказати. А в іншому все добре: в мене є родина, маленька дитина, і я дуже щасливий», – каже Ярослав Семененко. 

Повномасштабне вторгнення Ярослав зустрів разом з вагітною дружиною у Маріуполі. Там він провів 21 день під постійними обстрілами.

«Це були найскладніші дні у житті. Останній тиждень так точно – на межі виживання. Це дуже страшно. Тому ми захищаємо нашу країну: я на спортивній арені, а військові, проливаючи кров, великою ціною утримують лінію», – зазначає спортсмен. 

Повне інтерв’ю з плавцем Ярославом Семенко – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що спортсмен з Покровської громади посів перше місце на Кубку України з гирьового спорту серед дорослих.