Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), скасувала постанову про анулювання ліцензії ПАТ «Донецькоблгаз» на проведення діяльності з розподілу природного, нафтового газу і газу (метану) вугільних родовищ. Відповідне рішення прийняте на засіданні НКРЕКП 10 листопада, повідомляє «Укрінформ».

За даними комісії, компанія після передачі в управління НАК «Нафтогаз України» може відновити свою діяльність.

Раніше регулятор відтермінував вступ у дію рішення про анулювання ліцензії з розподілу природного газу ПАТ «Донецькоблгаз» до 1 грудня.

Як повідомлялося, 30 вересня Антимонопольний комітет дозволив НАК «Нафтогаз України» набути контроль над ПАТ «Донецькоблгаз».

Кабінет Міністрів 22 вересня погодив пропозицію Міненерго та АРМА передати майже 50% акцій ПАТ «Донецькоблгаз» в управління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».

Донецькоблгаз із 6 березня 2021 року припинив газопостачання на об'єкти ОКП «Донецьктеплокомуненерго». Компанія заявила, що Донецьктеплокомуненерго залишилось без постачальника природного газу через борги перед НАК «Нафтогаз України».

Згодом Служба безпеки розпочала досудове розслідування за фактом вчинення посадовими особами ПАТ «Донецькоблгаз» диверсійних дій, які призвели до відключення 58 котелень у районі проведення операції Об’єднаних сил.

У березні Шевченківський райсуд Києва наклав арешт на 49,88% акцій ПАТ «Донецькоблгаз» із забороною користування, відчуження та розпорядження ними і передав компанію в управління Агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА).