Міністр енергетики Герман Галущенко взяв участь у засіданні президії Центрального комітету Професійної спілки працівників вугільної промисловості України, яка пройшла під головуванням голови профспілки Андрія Зиміна.

Герман Галущенко наголосив, що нинішня російсько-українська війна і ситуація на енергетичних ринках Європи, як її наслідок, посилила значення вугільної галузі в усьому світі.

«Ніхто не говорить, що людство відмовляється від зеленого переходу. Але наразі, особливо цього і наступного року, Європі і всьому світові потрібно мати вугілля, щоб виробляти електроенергію. Це просто факт. І цей факт змінює ставлення до вугільної галузі як такої», - зазначив він.

«У нас немає іншого шляху, як підтримувати і розвивати вугільну галузь та нарощувати видобуток», - підкреслив Міністр.

Герман Галущенко зазначив, що вугілля власного видобутку має спрямовуватися в першу чергу на потреби теплової генерації для забезпечення споживачів світлом та теплом під час опалювального періоду.

На зустрічі з представниками профспілок також обговорювалося фінансування галузі, адміністрування податків та інші питання діяльності вуглевидобувних підприємств.