На Донеччині впроваджено додаткові заходи безпеки на поминальні дні.

Росіяни можуть використати ці дні для провокацій, а скупчення людей розглядають як потенційні мішені, тому на Донеччині продовжує діяти заборона на масові заходи та відвідування кладовищ і місць поховань.

Правоохоронці посилено дбатимуть про неухильне дотримання жителями області комендантської години, яка триває з 21:00 до 05:00, чергуватимуть біля кладовищ у посиленому режимі несення служби. Також біля кладовищ можливі вибіркові перевірки документів.

Ухвалено рішення про заборону відвідувань кладовищ на території області у поминальний тиждень. Ворог б’є по інфраструктурі та місцях скупчення людей. І хоча суворої заборони немає, з міркувань безпеки рекомендується цьогоріч утриматися від групових сімейних відвідувань кладовищ.

Важливо реагувати на сигнали повітряної тривоги, дотримуватися заходів мінної та протипожежної безпеки, а також правил поведінки під час виявлення вибухонебезпечних предметів.

Пам’ятаємо, що найкращий спосіб вшанувати пам’ять про рідних, які відійшли у вічність, – це щира молитва.

З початку повномасштабного вторгнення російська армія 72 рази обстріляла Покровську громаду, а від початку 2024 року Покровськ був під обстрілами вже 20 разів.