Суд задовольнив клопотання Покровської окружної прокуратури щодо застосування примусових заходів медичного характеру до 39-річного чоловіка, який вбив свою матір (ч. 1 ст. 115 КК України).

Нагадаємо, 13 грудня 2020 року біля будинку №15 у мікрорайоні «Східний» в Мирнограді було виявлено труп жінки 1959 року народження мешканки цього будинку.

Як повідомили в Покровській окружній прокуратурі, досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік перебував вдома разом із матір’ю та почав звинувачувати її у смерті батька. На ґрунті виниклого конфлікту, застосовуючи фізичну силу, він завдав жінці чисельних ударів у різні частини тіла. Після цього відкрив вікно та виштовхнув матір із 9 поверху. Від отриманих травм потерпіла померла.

Згідно з висновком судово-психіатричної експертизи, у період скоєння інкримінованого злочину чоловік страждав на хронічне захворювання – шизофренію. Тобто він не усвідомлював свої дії та не міг ними керувати.

Враховуючи вказане, суд задовольнив клопотання прокуратури щодо примусової госпіталізації чоловіка до психіатричного закладу із суворим наглядом.