У Красноармійському міськрайонному суді Донецької області завершився розгляд справи по обвинуваченню громадянина Ч. у вчиненні погрози вбивством працівникам правоохоронного органу, тобто скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 345 Кримінального кодексу України. Про це повідомляє прес-служба суду.

Раніше вказаний чоловік вже був засуджений за частиною 3 статті 185 КК України до покарання у вигляді позбавлення волі та звільнений від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком.

Під час розгляду справи судом було встановлено, що 16 лютого 2019 року о 21 годині 34 хвилини до чергової частини Покровського відділу поліції надійшло повідомлення від дружини обвинуваченого про те, що її чоловік вчиняє сімейне насильство відносно неї, кидається з ножем, при цьому у будинку знаходяться діти. На вказаний виклик були направлені два співробітника відділу.

Прибувши на місце події, поліцейські з’ясували обставини сімейного конфлікту. Гр-н Ч., знаходячись в стані алкогольного сп’яніння, продовжував поводитись агресивно по відношенню до членів сім'ї. Свою агресивну поведінку чоловік не припинив навіть побачивши працівників поліції та усвідомлюючи, що протидіє саме працівникам правоохоронного органу, які виконували свої службові обов’язки та були вдягнені у формений одяг, спочатку словесно погрожував співробітникам поліції вбивством, а потім кинув у їх напрямку кухонний ніж.

Після цього гр-н Ч. знову взяв до обох рук кухонні ножі, та продовжив погрожувати вбивством працівникам поліції, чим перешкодив працівникам правоохоронного органу виконувати свої службові обов'язки та створив реальну загрозу життю поліцейських. З метою припинення протиправних дій чоловіка один із поліцейських здійснив три попереджуючі постріли у підлогу, після чого гр-н Ч. припинив свої дії.

Вироком суду від 11 листопада 2019 року гр-на Ч. визнано винним у пред’явленому обвинуваченні у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 345 КК України та, з урахуванням невідбутого покарання за попереднім вироком, чоловіка засуджено до трьох років та одного місяця позбавлення волі.