Красноармійський міськрайонний суд Донецької області доводить до відома громадян, що наказом голови суду від 21 грудня 2021 року за № 31-а/г «Про організацію роботи Красноармійського міськрайонного суду Донецької області» до 31 березня 2022 року продовжено особливий режим роботи Красноармійського міськрайонного суду Донецької області.

Що це означає

Припиняється проведення особистого прийому громадян керівництвом суду.

Забороняється допуск у судові засідання осіб, які не є учасниками судових засідань, крім представників засобів масової інформації.

Забороняється допуск у судові засідання та приміщення суду осіб з ознаками респіраторних захворювань: блідість обличчя, почервоніння очей, кашель.

Ознайомлення учасників судового процесу з матеріалами судової справи, за наявності такої технічної можливості, буде здійснюватися в дистанційному режимі, шляхом надсилання сканкопій матеріалів судової справи на електронну адресу, зазначену у відповідній заяві. Заяви про ознайомлення приймаються через дистанційні засоби зв'язку.

Рекомендовано суддям зменшити кількість судових засідань, що призначаються для розгляду протягом робочого дня та по можливості здійснювати судовий розгляд справ без участі сторін, у порядку письмового провадження.

Рекомендовано громадянам та іншим особам всі необхідні документи (позовні заяви, скарги, заяви, відзиви, пояснення, клопотання тощо) надавати до суду в електронному вигляді на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі "Електронний суд", поштою, факсом.

Рекомендовано учасникам судових засідань подавати до суду заяви про розгляд справ у їхній відсутності за наявними в справі матеріалами; утриматися від відвідування приміщення суду, особливо за наявності ознак захворювання (слабкість, кашель, задуха, утруднення дихання).

Наказом встановлено графік прийому всіх процесуальних документів у справах (позовних заяв, скарг, заяв, відзивів, клопотань, заяв про отримання копій судових рішень, інших заяв, клопотань у судових справах), звернень до суду з інших питань, окрім клопотань органів досудового розслідування у кримінальних провадженнях, з 09.00 годин до 12.00 години.

Суддям та працівникам апарату суду при найменших ознаках захворювання вживати заходів щодо самоізоляції, повідомляти про свій стан здоров'я відповідні установи охорони здоров'я та керівництво суду телефоном, електронною поштою.