У старостинських округах Покровської громади регулярно працює мобільний офіс Управління соціального захисту населення. Цього тижня він побував у селі Перше Травня – повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

«Ми можемо оформити субсидію на житлово-комунальні послуги, на скраплений газ, тверде паливо. Також звертаються із запитаннями щодо оформлення деяких видів допомоги: малозабезпеченим сім’ям, одиноким матерям та внутрішньо переміщеним особам», – розповіла спеціаліст УСЗН Покровської міськради Світлана Яцюк.

Фахівці зазначають: такі виїзні прийоми покликані забезпечити доступ до соціальних послуг для всіх мешканців громади – адже літнім людям чи особам з інвалідністю важко добиратись до міста. Мобільний офіс УСЗН відвідує населені пункти відповідно до графіку.

З фахівцями УСЗН провів прийом у селі Перше Травня і соціальний перукар. Цього разу до складу мобільного офісу також увійшли представники благодійних організацій «Аваліст» та «Восток СОС». Місцеві мешканці та ВПО могли подати документи для отримання фінансової допомоги та отримати безоплатну юридичну консультацію.

Докладніше – в сюжеті ТК «Орбіта».