Студентка Донецького національного технічного університету Ірина Кузьменко увійшла до десятки переможців конкурсу від Huawei Ukraine, що пройшов у рамках освітньої програми «Насіння для майбутнього». У кінці жовтня переможці відправляться до КНР. Про це повідомляється на сторінці Huawei Ukraine у Фейсбуці.

Конкурс проводився серед українських закладів вищої освіти за підтримки Міністерства освіти і науки України. Головними критеріями відбору були знання щодо побудови та принципів роботи мобільних мереж, високі досягнення у навчанні, володіння англійською мовою, активна участь у громадському житті та науковій роботі.

Як повідомляється на сайті Huawei.соm, проект «Насіння для майбутнього» (Seeds for the Future) компанія Huawei реалізує з 2008 року. За цей період в ньому взяли участь понад 3600 студентів із 108 країн. Для Європи проект стартував у 2011 році, для України – у 2016 році, та проводиться за підтримки Міністерства освіти і науки України. За три роки впровадження проекту у КНР побували 30 студентів з 14 ВУЗів 8 міст України.

«За різними програмами за останні 6 років компанія Huawei допомогла підготувати майже 500 молодих фахівців для телекомунікацій в Україні. За три роки програми «Насіння для майбутнього» 30 студентів змогли на власні очі побачити обладнання та технології зв’язку, які Україна починає активно впроваджувати. Зараз молоді фахівці мають всі можливості застосувати здобуті навички на практиці на батьківщині для впровадження нових технологій для українців», - зазначив Ма Ці, директор Huawei Ukraine.