Для підтримки України Асоціація експертів зі сталого розвитку (ASDE) організовує дводенний Міжнародний форум сталого розвитку ISF2023 у Королівстві Нідерланди та Україні. Про це повідомляють в ASDE.

У ході заходу, що відбудеться 20 та 21 вересня, зацікавлені сторони візьмуть участь у дискусії щодо залучення інвестицій з метою відновлення України на принципах сталості. Учасниками Форуму стануть державні структури, фінансові інституції та фонди, українські та міжнародні компанії з різних секторів економіки, громадські організації та асоціації, фінансовий сектор, програми ООН.

Результатом Міжнародного форуму стане створення Зеленої стратегії України на наступні 20 років.

«Війна відкинула країну в своєму розвитку на декілька років, а то й десятиліть назад. У порівнянні з іншими європейськими країнами Україна має рухатися значно швидше, і не лише протистояти сьогодні ворогу в економічному плані, а й будувати нову економіку відповідно до європейських стандартів», розповідає голова ASDE, міжнародна експертка зі сталого фінансування та ідеолог ISF2023 Аліна Соколенко.

За її словами, метою зеленого відновлення зокрема є відбудова, сприяння відкритості, прозорості та європейським стандартам і цінностям, досягнення енергетичної незалежності, посилення інклюзивності та забезпечення громадської безпеки.

У рамках першого дня форуму в Києві учасники обговорять виклики та можливості для зеленого відновлення України, вимоги міжнародного фінансування до бізнесу, можливості виходу на міжнародний ринок українських компаній, розвиток міжнародного партнерства тощо.

Другий день форуму пройде в Гаазі. Обговорюватимуть відновлення міст в Україні, перехід до зеленої економіки, вплив війни на аграрний сектор країни.

«З початку війни українські міста та підприємства зіткнулися з безпрецедентними викликами, що мають руйнівний вплив на бізнес та природне середовище. Ми вперше збираємо представників українського та європейського політикуму та бізнесу разом задля проведення «мозкового штурму» з високим рівнем інтерактивності, панельними сесіями, презентаціями та обговореннями задля пошуку рішень для відновлення економіки нашої країни», – говорить виконавча директорка ASDE Яна Коньок.

Раніше повідомлялося, що компанія «Метінвест» долучилася до ініціативи ООН для відновлення України.