Під час ДТП у Харкові загинули троє людей. Про це повідомляє Національна поліція Харківської області.

25 листопада близько 17:30 автомобіль «MAN» з напівпричепом рухався по кільцевій дорозі. Перетинаючи перехрестя на червоний сигнал світлофора, вантажівка зіткнулася з «Chevrolet Nubira», який їхав на зелений сигнал, після чого перекинулася на лівий борт на зустрічну смугу, де в цей час перебував автомобіль таксі «Renault Logan».

Крім того, напівпричеп сконтактував з автомобілем «Suzuki СХ-4», який в цей час також знаходився на зустрічній смузі. Механічні ушкодження також отримав ще один «MAN», який у цей час стояв на забороняючий сигнал світлофора. 

49-річний водій таксі та двоє його пасажирів – 49-річна жінка і трирічна дівчинка – загинули на місці пригоди. Водії «Chevrolet» і «Suzuki» з тілесними ушкодженнями доставлені до лікарні. Травми також отримав 51-річний пасажир «Chevrolet». Йому надали медичну допомогу на місці. 

41-річний водій вантажівки «MAN» з напівпричепом теж отримав тілесні ушкодження та був доставлений до лікарні. Після надання медичної допомоги його затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Попередньо встановлено, що водій керував транспортним засобом у стані сп’яніння. 

Попередньо встановлено, що водій «MAN» керував транспортним засобом у стані сп’яніння. © Харківська область: https://hk.npu.gov.ua/news/dtp/policziya-z-yasovuje-obstavini-masshtabnoji-dtp-v-yakij-zaginuli-troje-gromadyan-onovleno-utochneno/

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді тюремного ув’язнення на строк від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.