Інформація про заборону продажу деяких непродовольчих товарів під час жорсткого карантину не є достовірною. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає УНН.

«Я бачив цю інформацію, яка вчора з’явилася в мережі, вона не є достовірною... Чим буде дозволено торгувати в термін з 8 до 25 січня у 2021 році — це торгівля продуктами харчування, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, засобами зв’язку, ветеринарними препаратами, кормами,.. насінням та засобами захисту рослин. Торговельна діяльність іншими групами товарів може відбуватися лише із здійсненням адресної доставки замовлень», — розповів Степанов.

За його словами, сьогодні, 5 січня, на засіданні уряду буде уточнено питання щодо продажу побутової хімії.

Також Степанов зазначив, що коли уряд складав перелік товарів, які не можна буде придбати, то виходив з того, що карантинні обмеження триватимуть в Україні лише 16 днів.

«16 днів - це той термін, який потрібний нам, щоб повністю збити хвилю розповсюдження COVID-19. Нам це потрібно, щоб ми потім не вводили ніяких локдаунів...» — сказав Степанов.

Зазначимо, що з’явилася інформація, що на період жорсткого карантину в січні супермаркетам заборонили продавати побутову хімію, одяг, пресу та інші товари повсякденного вжитку.

5 січня відбудеться позачергове засідання Кабінету міністрів України. Урядовці розглядатимуть питання обмеження продажу низки груп товарів з 8 по 24 січня, у зв’язку з введенням жорстких карантинних обмежень.