Під головуванням очільника Покровської МВА Сергія Добряка за участю секретаря міської ради Наталії Іваньо, керуючої справами виконкому Алевтини Жук та заступників міського голови відбулось робоче засідання, під час якого були обговорені всі сфери життєдіяльності громади. Про це повідомляє Покровська міська військова адміністрація.

Обговорюючи роботу житлово-комунального господарства, Олександр Добровольський зауважив, що з 1 до 5 листопада у громаді буде проведений у тестовому режимі запуск котелень для опалювального сезону. Крім цього, триває підготовка теплопунктів, які будуть розташовані на базі об’єктів критичної інфраструктури міста, також роботи з опресування внутрішньої мережі багатоквартирних житлових будинків.

З 8:30 сьогоднішнього дня водопостачання Покровської ТГ зупинене відповідно до чинного триденного графіка і буде відновлене у четвер.

«Триває роздача та підвезення питної води. Графік формується Комітетом самоорганізації відповідно до заявок старост приєднаних територій. У планах, за підтримки міжнародних партнерів, буріння ще 10 свердловин (8 у старостатах і 2 у місті)», - додав заступник міського голови Олександр Добровольський.

Дороги підтримуються у проїзному стані. Проводиться підсипання вулиць Шмідта та Шосейна. У тестовому форматі увімкнені світлофори.

Щодо роботи соціальної сфери, то одним з основних напрямків роботи УСЗН сьогодні є забезпечення твердим паливом пільгових категорій населення. Так, вже подано 931 заявку, за якими жителі за рахунок коштів міського бюджету отримають дрова. Ще 139 заявок підпадають під державну субвенцію.

З проханнями щодо надання вугілля звернулися 689 мешканців Покровської ТГ. 100 заяв від загальної кількості вже затверджено. Громадяни найбільш незахищених категорій, які перебувають під опікою соціальних працівників, безкоштовно забезпечуються обігрівачами.

УСЗН за сприяння КУ «Агентство розвитку громади» отримало допомогу у вигляді ліків для громадян, які перебувають під опікою соціальних працівників.

Керівники апарату ради також зауважили, що у громаді триває евакуація населення. Особливо це стосується прийомних родин та опікунів. Курсують евакуаційні потяги, записатися на які можна у контактному центрі за номером: 0-800-300-101.