У покровській бібліотеці імені Тараса Шевченка відбувся практичний тренінг з надання першої медичної допомоги у разі важких поранень, в рамках якого старші будинків та інспектори комітету самоорганізації населення отримали практичні та теоретичні навички. Про це повідомляє Покровська міськрада.

Аби навчитися, як правильно зупиняти кровотечу, накладати джгут та проводити серцево-легеневу терапію, на тренінг завітало близько 20 активних мешканців міста. 

«Для мене ця тема актуальна, адже я розумію, що не маю достатньо знань, – ділиться враженнями інспекторка ККСН Алла Новгородська. – Захід був змістовним та корисним. Розглядали не лише теорію, а відразу відпрацьовували порядок дій. Гадаю, отримані на тренінгу знання допоможуть мені надати першу медичну допомогу людині при надзвичайній ситуації, якщо в цьому буде потреба». 

Ініціаторами проведення тренінгу стали лікарі з Великобританії. За їх словами, сьогодні багато людей помирає саме через ненадання першої допомоги. «Сподіватимемося, що знання, отримані в результаті тренінгу, допоможуть врятувати не одне життя», – зазначають ініціатори.