За процесуального керівництва прокуратури Донецької області до суду скеровано обвинувальний акт за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням), ч. 2 ст. 307 (незаконному зберіганні особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин у великих розмірах з метою збуту) КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у квітні-травні 2020 року оперуповноважений кримінальної поліції Покровського ВП ГУНП в Донецькій області вимагав та отримав від мешканця м. Покровська грошові кошти у сумі 20 000 грн за непритягнення його до кримінальної відповідальності за злочин, пов'язаний з незаконним обігом наркотичних речовин.

Крім того, у своєму автомобілі правоохоронець з метою збуту незаконно зберігав особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс та психотропні речовини, обіг яких обмежено – амфетамін та PVP.

Максимальне покарання за вказаною статтею – до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Донецької області