У транспортній дирекції «Метінвест Покровськвугілля» вміють працювати так, що іншим можна рівнятися. Сьогодні її співробітники приймали вітання з професійним святом – Днем автомобіліста.

«Хочу всім побажати, найголовніше, миру, добра та благополуччя у сім'ях, міцного здоров'я, впевненості в завтрашньому дні. Щоб кожен із вас був упевнений, що завтра зможе прийти на робоче місце та виконувати свої виробничі завдання», – зазначив директор транспортної дирекції «Метінвест Покровськвувгілля» Денис Ачкасов.

Серед тих, кого сьогодні вітали, – водій величезної автівки, що працює на териконі, Володимир Бессонов. За 10 років ці самоскиди стали його найулюбленішою технікою.

«Спочатку було, звісно, страшно, але згодом виявилося, що з такою машиною набагато простіше, ніж з маленькою. Тут хороший огляд, все видно», – каже Володимир Бессонов.

Його робота – частина ланцюжка, без якої не буде великого вугілля та успіхів усього підприємства. З полігону машина майже ніколи не виїжджає. Техніка постійно у русі – навіть вночі не зупиняється виробничий процес.

У транспортній дирекції кожна служба живе за своїм графіком. Кожен чоловік у великому колективі має своє коло завдань, а дії доведено до автоматизму.

Олег Романенко, на відміну від більшості товаришів по роботі, не захоплюється романтикою дороги, принаймні на робочому місці. Він – свій ідеал чистоти. Колишній працівник правоохоронних органів зумів чітко налагодити процес мийки всього автотранспорту.

«Все працює, як треба, за регламентом: автобус заїхав, помився зовні, далі проїжджає – помився всередині, дезобробка – і автобус виїжджає чистий на лінію», – розповідає машиніст мийної установки Олег Романенко.

Усе це і раніше було прописано в технологічній карті, просто Олег дещо доповнив – і тепер каже, що все тут чітко і без простою. Позаштатні ситуації він вирішує майже щодня. І мабуть, за таке вміння теж отримав визнання до професійного свята.

Іван Іванов – спадковий водій. Він возить автобусом шахтарів на роботу й додому. Їздить поганими дорогами нашого регіону, подекуди в цілковитій темряві, але не скаржиться і не хизується. За кермом – більше 20 років.

«Ще з дитинства, років із 15, був до цього інтерес дуже великий. Так і пішов – стопами батька, діда», – розповідає Іван Іванов.

Династія професійних водіїв на Івані закінчиться: в нього дві доньки, і керувати автобусами або великими машинами вони напевно не будуть.

І так можна розповідати про кожного робітника транспортної дирекції «Метінвест Покровськвугілля». Усі вони – професіонали і цікаві особистості. У кожного своє бачення життя і свій рівень відповідальності. І всіх їх єднає любов до машин і всього, що з цим пов’язано.