У співпраці Покровської військової адміністрації з благодійними організаціями вдалося забезпечити питною водою жителів двох старостатів. У населених пунктах, що входять до їх складу, питання водопостачання впродовж багатьох років було дуже болючим. Тепер життя мешканців покращилось.

Сьогодні в Покровській громаді облаштовано 309 свердловин, а також велика кількість колодязів. У планах керівників військової адміністрації зробити всі населені пункти громади, а їх 41, повністю автономними в забезпеченні водопостачанням та водовідведенням.

Завдяки плідній співпраці Покровської МВА, БФ «Карітас Маріуполь» та Water Mission Ukraine майже 2500 мешканців Лисівського та Срібненського СО отримали можливість мати якісну питну воду.

Срібненський старостинський округ є одним з найвіддаленіших в громаді і його мешканці особливо гостро відчувають проблему з нестачею питної води.

У лютому 2024 року фахівці КП «Покровськводоканал» облаштували свердловину біля адмінбудівлі Срібненського СО. В рамках проєкту «Реагування на надзвичайні ситуації внаслідок бойових дій в Україні» благодійним фондом «Карітас Маріуполь» на свердловину було встановлене сучасне обладнання для фільтрування води.

За підтримки благодійників вирішено питання з водопостачанням і в Лисівському старостинському окрузі, де зараз проживають 1500 осіб.

Сьогодні розглядається можливість встановлення аналогічної системи очищення води й у Новотроїцькому СО.

В самому Покровську планують буріння артезіанських свердловин. Докладніше про це – в сюжеті ТК «Орбіта».