Покровськ увійшов в останній місяць літа. І мешканці все більше починають усвідомлювати, що зима наближається, і переживати її можливо доведеться без світла, тепла та води. Виключення становитимуть ті, хто подбав про альтернативне джерело живлення. І тут мова не про генератори. Все більше людей прагнуть повної енергоавтономії, тож звертають увагу на «зелену» енергетику, зокрема – сонячні панелі та батареї.

Минулої зими всі населені пункти України пережили неодноразові блекаути. Відновлення та підтримка діючою вітчизняної енергосистеми коштує багато грошей. І збільшення вартості використаного кіловату відчуває кожен українець: вдома, вмикаючи електроприлади, десь в сфері послуг – отримуючи товар, ціна якого складається в тому числі і з вартості кіловату.

Щоб користуватися електрикою і не думати ні про що, спеціалісти радять встановлювати власні міні-електростанції - сонячні панелі, накопичувачі та інвертор. Проєкт супроводжується фахівцями від задуму до повного налагодження роботи в стадії сталої його реалізації.

Щоб будь-який українець міг отримувати світло та тепло, в Україні зробили вагомий крок в бік децентралізованої енергетичної системи. Мова про створення міні-електростанцій та малих об’єктів генерації. Законопроєкт, спрямований на підтримку приватних виробників енергії, місяць тому підтримала Верховна рада.

Докладніше про те, як забезпечити себе електроенергією та не залежати від централізованої системи електропостачання, дізнаєтесь зі спецрепортажу телекомпанії «Орбіта».