Евакуаційно-рятувальна група "Білий янгол" і керівники Волноваського та Курахівського райвідділів поліції за підтримки військових провели чергову рятувальну операцію, евакуювавши родину з хворим чоловіком із Вугледару.

За словами інспектора відділу комунікації ГУНП в Донецькій області Олега Кирницького, дорога до міста повністю під вогневим контролем ворога і щоб не потрапити під удар, необхідно знайти момент короткочасного затишшя між обстрілами.

«Поки що виїзд на Вугледар затримується, тому що йде дуже жорсткий обстріл міста. Зараз крайня в'їзна дорога повністю знищується ворогом», - констатує Олег Кирницький.

Мікрорайон, де мешкає родина пенсіонерів, повністю зруйнований. Через постійні обстріли та підвальне життя у 76-річного чоловіка загострилася хвороба – почали відмовляти ноги. Тому разом із дружиною звернулися до поліції по допомогу у виїзді.

Евакуація проводилась у високому темпі, аби уникнути виявлення росіянами. Подружжя з Вугледару їде до родичів на Київщину. Проте, в місті залишається ще 153 цивільних мешканці. Через загострення ситуації деякі з них також готуються виїжджати.

Під час евакуації по маршруту працювали ворожі дрони та артилерія, проте правоохоронці успішно доставили до безпечного місця подружжя та їхнього собаку.

Повна історія евакуації людей із Вугледару - в сюжеті ТК "Орбіта".

Раніше Pokrovsk.news розповідав, що "Білий янгол" евакуював із селища Нью-Йорк, що у Торецький громаді Бахмутського району, маму з трьома дітьми.