Через спекотну погоду зросло навантаження на енергосистему, тому українців закликають економити електроенергію. Про це повідомляють у НЕК «Укренерго».

Як зазначають у національній енергетичній компанії, вчора через спеку споживання стрімко зросло і трималось на підвищеному рівні 12 годин поспіль, впродовж всього світлового дня. Це створило додаткове навантаження на енергосистему. Крім того, з початком спекотного періоду змінились початок і тривалість періоду найбільшого навантаження в енергосистемі, який тепер триває з 16.00 до 23:00.

За прогнозами синоптиків, сьогодні майже по всій Україні  найбільш спекотний день за тиждень.

«Ми розуміємо, що провести його без кондиціонера дуже складно. Але просимо не забувати, що наразі в енергосистемі складна ситуація через ремонти на багатьох теплових та гідроелектростанціях, а також на кількох атомних енергоблоках. Тому обсяг доступних потужностей в енергосистемі для виробництва електроенергії обмежений, особливо у години найбільшого споживання», – повідомляють у НЕК «Укренерго».

Споживачів просять переносити використання кондиціонерів та потужної техніки з вечірніх годин на інший час доби або на ніч, не вмикати кілька потужних приладів одночасно.

Щодо балансу в енергосистемі, в «Укренерго» зазначають, що наразі виробництва електроенергії достатньо для забезпечення потреб споживачів.