Найближчого тижня в Україні очікується сонячна та спекотна погода, дощів практично не буде.

До кінця другої декади серпня над Східною Європою переважатиме стаціонарна (малорухома) область підвищеного атмосферного тиску з окремими ядрами. Внаслідок панування антициклональної циркуляції, а також надходження сухого і теплого повітря із середньоазіатських районів, опадів протягом тижня не передбачається. Винятком стане західний регіон (та й то не весь), де нестійка повітряна маса та орографічні особливості місцевості сприятимуть випаданню короткочасних дощів переважно у денний час. Температурне тло в Україні повільно, але впевнено підвищуватиметься і після 15 серпня денні температури досягнуть в більшості областей позначки +35°С, а в південній половині традиційно ще вище – аж до +37…+38 °С (за винятком прибережних районів уздовж Азовського та Чорного морів). Високі температурні показники, низька відносна вологість та відсутність опадів позначаться також на пожежній небезпеці, яка практично повсюдно до кінця прогнозованого періоду досягне 5 класу.

Огляд погодних умов на наступний тиждень підготував кандидат географічних наук, синоптик Ігор Кібальчич.

У понеділок, 14 серпня, на території всієї України очікується комфортна сонячна та суха погода зі слабким вітром. Температура повітря вночі становитиме +13…+18 °С, у денний час +28…+33 °С. У південній половині вночі +17...+22 °С, вдень +30...+35°С.

У вівторок, 15 серпня, антициклональний характер циркуляції забезпечить по всій країні суху та сонячну погоду, проте температурне тло почне зростати. Вітер переважно східний / північно-східний, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься в діапазоні +16…+21 °С, вдень +29…+34 °С, у центральних, південних областях та на Закарпатті +31…+36 °С.

У середу, 16 серпня, утримається суха та сонячна погода практично по всій Україні. Лише вдень у Карпатах та на Закарпатті пройдуть грозові дощі. Вітер північно-східний, у західній частині південно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі +18…+23 °С, вдень +30…+35 °С, у центральних, Вінницькій та південних областях місцями +33…+38 °С.

У четвер, 17 серпня, грозові дощі подекуди очікуються у західних областях. На решті країни збережеться спекотна та суха погода. Вітер північно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі становитиме +17…+22 °С, вдень +30…+35 °С, на півдні до +38 °С.

У п'ятницю, 18 серпня, поле високого тиску забезпечить продовження сухої та спекотної погоди у більшості областей. Лише місцями у західній частині можливі короткочасні грозові дощі, у Карпатах помірні опади. Вітер північно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі +17...+22 °С, вдень +30...+35 °С, на півдні до +37 °С.

У суботу, 19 серпня, в Україні утримається спекотна та сонячна погода. Грозові дощі можливі лише у західних областях у денний час. Вітер північно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі становитиме +18…+23 °С, вдень +31…+36 °С, на півдні до +37 °С.

У неділю, 20 серпня, продовжиться період сухої спекотної погоди. Вітер північно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря в нічний час становитиме +19...+24 °С, вдень +32...+37 °С.