29 березня за участю керівників Покровської МВА Сергія Добряка, очільників управлінь і відділів військової адміністрації, представників силових структур відбулась апаратна нарада.

У ході засідання присутні заслухали звіти керівників Муніципальної служби правопорядку, УСЗН, гуманітарного штабу, Управління земельних ресурсів, управління сім`ї, молоді та спорту, КП «БКП». 

Звітуючи про роботу управління соціального захисту населення, його керівниця Ірина Бонзюх зазначила, що вже 38 власників квартир зруйнованої багатоповерхівки отримали матеріальну допомогу від Покровської МВА на загальну суму в 3 млн 040 тисяч гривень. 

«З 55 квартир у трьох приміщеннях не встановлено власників, ще 13 не подали документи на отримання грошової допомоги. Крім того, 9 родин – мешканців будинку №4 мікрорайону «Сонячний» отримали деревину, 24 сім`ї, а це 37 мешканців були забезпечені розкладачками, ковдрами, подушками та постільною білизною», - зазначила Ірина Бонзюх. 

Щодо роботи комунальної галузі, то сьогодні «Багатогалузеве комунальне підприємство» активно проводить роботи з підготовки парків, площ, тротуарів, узбіч до літнього періоду. Щоденно комунальники прибирають площу у 175 тисяч кв.м. Дільницею «Чисте місто» щоденно виконуються роботи з прибирання прилоткової частини дороги, тротуарів, узбіччя, у тому числі прибудинкових територій від посипкового матеріалу та сміття. На даних роботах задіяно 106 робітників та 10 одиниць техніки. 

Допомагають комунальникам дотримуватись правил благоустрою й інспектори КП «Муніципальна служба правопорядку».

Як зазначив керівник служби Олександр Антипенко, впродовж трьох місяців проведено 35 спільних з працівниками Національної поліції вечірніх патрулювань міста, 89 рейдів щодо контролю за станом благоустрою, зокрема припинено 22 факти паління багаття у приватному секторі, попереджено 15 фактів скидання сміття на узбіччях.

З метою контролю за дотриманням заборони на реалізацію алкогольної продукції на території Донецької області на час дії правового режиму воєнного стану відвідано 52 магазинів, розташованих на території міста Покровськ та старостинських округів. Виявлено три факти реалізації алкогольних напоїв у магазинах м. Покровська та смт Шевченко.

Крім того, працівники муніципальної служби забезпечували фізичну охорону та відеоспостереження зруйнованого будинку №4 у м-ні «Сонячний», щоденне чергування на збірному евакуаційному пункті та надають допомогу маломобільним громадянам при посадці до автобусів та потягу під час евакуації.

Про співпрацю з КП «Муніципальна служба правопорядку» та роботу з сільгоспвиробниками у ході апаратної наради звітував й начальник Управління земельних ресурсів та агропромислового розвитку Дмитро Кюрджиєв: «Проведена робота з власниками самовільно встановлених тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності по вул. Тургенєва та вул. Волонтерська з залученням представників КП «Муніципальна служба правопорядку. Крім того, наразі розробляється положення, що врегулює питання плати громадянами за зайняті території під капітальними та металевими гаражами, на які відсутні документи».

У Покровській громаді проводиться робота із землевласниками та землекористувачами щодо сплати земельного податку та орендної плати. У результаті вжитих заходів до міського бюджету протягом 2022 року надійшло 11 млн грн, протягом 2 міс. 2023 року – 1,8 млн грн. 

Як зазначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк, у цьому році адміністрація ініціювала проведення на території громади «земельної амністії», яка дасть можливість легалізувати усі земельні ділянки, а також тимчасові споруди, встановлені незаконно на території Покровської ТГ.

«В нас більша частина бізнесу релокована, тому ми дещо «просіли» по наповненню бюджету. Амністія буде добровільною, ми зайшли в масштабну історію інвентаризації земельних ділянок – робимо аудит, аналізуємо, як використовуються наші землі й пропонуємо підприємцям добровільно привести документи та свій бізнес у відповідність до закону. Висновком інвентаризації буде звіт, згідно з яким буде видно, як кожна ділянка використовується», - зауважив Сергій Добряк. 

Серед іншого, присутні заслухали звіт щодо розвитку спортивного напрямку у громаді, розподілу гуманітарної допомоги та функціонування приєднаних територій.