Освітяни та учнівська молодь Покровська передадуть Збройним Силам України власноруч виготовлені подарунки. Деталі дізнавалась знімальна група ТК «Орбіта».

Минулого року учнівське самоврядування Покровського НВК №1 започаткувало благодійну акцію «Святий Миколай – провісник миру» для українських захисників. Цього року учасники акції створювали обереги «сонячний кінь»: діти – на дистанційних уроках трудового навчання, а вчителі – під час майстер-класу. За словами вчительки трудового навчання Покровського НВК №1 Інни Малєєвої, створити саме такі подарунки вирішили не випадково.

«По-перше, це автентична іграшка – мотанка. По-друге, це оберіг – оберіг козацтва, воїна. Це символ мужності», – каже Інна Малєєва.

Вчителям крок за кроком роз'яснили процес створення «сонячних коників». Інна Малєєва підкреслила, що бажано виготовляти такі талісмани з натуральної сировини, пояснила, що червоний, білий, зелений, синій та жовтий  кольори вважаються захисними. 

Учасники акції зазначили, що створити власними руками оберіг для військового – почесна справа.

«Сподіваємося, що такі подарунки трошечки зігріють їхні душі та полегшать їхні долі й дуже нелегку працю», – вважає заступниця директора з навчально-виховної роботи Покровського НВК №1 Ірина Пелехань.

«Для нас це свого роду підвищення кваліфікації. Я сподіваюся, що коник, якого я зроблю, збереже нашого захисника», – каже директорка Центру професійного розвитку педпрацівників Ольга Логойко.

Коників планують передати військовим до Дня Святого Миколая. Доповненням до них стануть листівки з побажаннями для захисників. Також у межах акції дорослі збирають кошти на придбання павербанків – їх планують передати військовим разом з оберегами.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта». 

Раніше Pokrovsk.news розповідав, що юна жителька Добропілля збирає гроші для ЗСУ, продаючи сувеніри хенд-мейд