62 роки поспіль 20 листопада відзначається Всесвітній день дитини. Насамперед це свято взаєморозуміння та підтримки, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей зі всього світу, написав Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Діти мають залишатись дітьми, перш ніж стати дорослими, а наш з Вами обов’язок – зробити все можливе, щоб вони зростали в комфортних умовах.

Відповідно до Декларації прав дитини, прийнятої Генеральною Асамблеєю та Конвенцію про права дитини, кожна дитина має право на освіту, здоров’я, належну медичну допомогу, ім’я та громадянство.

Кожна дитина по факту народження заслуговує на турботливе родинне середовище та захист від жорстокого поводження чи насильства.

Всесвітній день дитини спрямований привернути увагу урядів та правозахисних організацій, які зацікавлені у сприянні міжнародній єдності у забезпеченні дотримання прав дітей у всьому світі.

«Закликаю кожного захищати права дітей, сприяти розвитку дружніх відносин із рання, дбати про культурний розвиток і здоров’я кожного маленького українця», - написав міністр.