Унаслідок активного надходження теплого середземноморського повітря, у більшості областей України очікуються аномально високі значення температури, особливо у західних та південних регіонах. Крім того, малорухомий теплий фронт, який повільно просуватиметься у північному напрямку, спричинить помітне погіршення погодних умов у західних, північних, центральних та східних областях. Пройдуть опади у вигляді снігу з переходом у дощ. Також виникнуть сприятливі умови для ожеледі і туманів. Водіям та пішоходам слід бути особливо уважними!

Докладніший прогноз підготував, кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич.

Субота, 10 лютого

У західних областях протягом доби пройдуть невеликі, подекуди помірні опади переважно у вигляді дощу, у Карпатах та на Поліссі з мокрим снігом. Місцями ожеледь, туман. Вітер південно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі -1...+4 °С, вдень +3...+8 °С; на Прикарпатті вночі +2…+7 °С, вдень +7…+12 °С.

У північних областях очікуються помірні опади у вигляді снігу, дощу та льодяного дощу. Місцями ожеледь, на дорогах ожеледиця. Вітер південно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі -2...-7 °С, вдень -2...+3 °С.

У центральних областях вночі пройдуть опади у вигляді снігу, дощу та льодяного дощу, вдень переважно дощ. Подекуди тумани, ожеледь, на дорогах ожеледиця. Вітер східний, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі -2...+3 °С, вдень +1...+11 °С.

У південних областях та у Криму переважно без опадів. Подекуди тумани. Вітер південний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі +6…+11 °С, вдень +12…+17 °С.

У східних областях протягом доби пройдуть помірні опади у вигляді снігу, дощу та льодяного дощу. Місцями ожеледь, туман, на дорогах ожеледиця. Вітер східний, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі -3...+2 °С, вдень 0...+5 °С.

Неділя, 11 лютого

У західних областях пройде місцями невеликий дощ. Можливі тумани. Вітер південно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі +3...+8 °С, вдень +8...+13 °С.

У північних областях вночі пройде сніг із переходом у дощ, місцями ожеледь. Вдень місцями невеликий дощ. Вітер південно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі -2...+3 °С, вдень +2...+7 °С.

У центральних областях вночі місцями пройде невеликий дощ, вдень без істотних опадів. Вітер південно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі +1...+6 °С, вдень +7...+12 °С.

У південних областях та у Криму очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер південний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі +6…+11 °С, вдень +12…+17 °С.

У східних областях вночі пройде дощ та льодяний дощ, вдень місцями невеликий дощ. Подекуди туман. Вітер східний, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі -1...+4 °С, вдень +2...+11 °С.