Донецькою спецпрокуратурою у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил скеровано до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця Збройних Сил України за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що заподіяло тяжке тілесне ушкодження та спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 КК України).

За даними слідства, військовослужбовець ЗС України, керуючи автомобілем на території Покровського району Донецької області у стані алкогольного сп’яніння, на прямій ділянці дороги не впорався з керуванням та втратив керованість транспортного засобу, здійснивши виїзд за межі дороги та наїзд на дерево. Внаслідок події двоє пасажирів загинули на місці, третій - отримав тяжкі тілесні ушкодження, які небезпечні для життя в момент спричинення.

Досудове розслідування здійснювали слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління Головного управління Нацполіції в Донецькій області.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 286 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.