За минулий тиждень - з 05.08.2019 р. по 11.08.2019 р. - на території обслуговування 9-го ДПРЗ ГУ ДСНС України у Донецькій області виникло 5 пожеж, з яких 3 - це пожежі на відкритій території (суха трава).

Тому співробітники 9-го ДПРЗ ГУ ДСНС України у Донецькій області закликають громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі у природних екосистемах.

Пам’ятайте, що не можна випалювати стерню та інші рослинні рештки, розкладати багаття в лісі. Категорично заборонено звалювати та спалювати сміття у лісових насадженнях та заїжджати на територію лісового фонду на автомобілі. Крім того забороняється палити, кидати у лісі, на відкритих територіях, на узбіччях автодоріг непогашені сірники та недопалки.

Давайте пам’ятати, що природа потребує нашого захисту і бережливого ставлення до неї.

Окремо рятувальники звертаються до громадян та керівників сільгосппідприємств та організацій, фермерів та власників приватних господарств з проханням припинити спалювати стерню. Дотримуйтесь вимог правил пожежної безпеки під час зберігання врожаю. Адже незначне займання може спричинити виникнення масштабної пожежі та, як наслідок, призвести до значних матеріальних збитків, а іноді й людських жертв.

Дбайте про стан навколишнього середовища! Адже знищення стерні – це, водночас, знищення флори та фауни району. Разом зі стернею вогонь знищує безцінну мікрофлору полів, яка могла б суттєво підвищити врожайність у наступні роки.

При виявленні пожежі не в падайте в паніку та не приймайте поспішних, необдуманих рішень, а негайно телефонуйте за номером «101».