За прогнозами синоптиків температура повітря на Донеччині протягом місяця знизиться вночі до +1, можливі заморозки. Чимало людей у таких умовах вмикають електрообігрівачі, теплі підлоги та кондиціонери. «Донецькі енергетичні послуги» радять, як заощаджувати на електроенергії та не мерзнути восени та взимку у власній оселі.

При виборі обігрівача слід враховувати площу приміщення та рівень енергоспоживання. Конвекторний входить до переліку найбільш енергоефективних. До того ж він:

  • швидко нагріває приміщення;
  • не забруднює повітря;
  • безпечний у використанні.

Конвекторний обігрівач в залежності від моделі використовує від 0,5 кВт∙год до 1,5 кВт∙год. Якщо користуватися ним щодня по 6 години протягом місяця – то набігає 90-270 кВт∙год. Приблизно стільки ж споживають інфрачервоний та керамічний. Найкраще обігрівати ними великі кімнати, а також приміщення з протягами.

Натомість масляний обігрівач досить дорогий у використанні – прилад споживає в середньому 1,5 – 2,5 кВт∙год електроенергії (270-450 кВт∙год на місяць). Втім, його нерідко обирають через те, що навіть після вимкнення у кімнаті ще довго зберігається тепло.

Найбільш «прожерливий» – тепловентилятор, який обігріває лише частину приміщення і при цьому споживає від 2 до 4 кВт∙год (360-720 кВт∙год на місяць).

«Варто пам’ятати, що попри популярність обігрівачі не допоможуть якісно обігріти оселю. Комплексне утеплення будинку, встановлення енергоефективних вікон, використання теплозберігаючих матеріалів – ось першочергові дії для збереження тепла без великих витрат на електроенергію. Крім того, щоб сплачувати у 2 рази менше за електроенергію для обігріву вночі (з 23:00 до 7:00), варто встановити двозонний лічильник у складі енергоефективного набору Розумний WATT разом з послугою встановлення лічильника під ключ», - розповів директор компанії «Донецькі енергетичні послуги» Олександр Северін.